6 Ağustos 2012 Pazartesi

G.A. Aiken - Ejderin Aşkı (Ejderha Serisi 1 )


Kitabın Adı: Ejderin Aşkı
Yazar: G. A. Aiken
Orijinal Adı: Dragon Actually
Çeviren: Alp Levi
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Tür: Fantastik
Sayfa Sayısı: 391
Seri Sıralaması:
#1 Ejderin Aşkı
#2 Ejderin Arzusu
#3 Ejderin Tutkusu
#4 Ejderin Büyüsü

Kapak Tasarımı: Yine çok başarılı bir kapak ancak ben kapak resmindeki karakterin Rhiannon gibi beyaz saçları olsun isterdim. Velev ki kitapta kızıl saçlı kimse yok :)


Gelelim kitaba...Kitap 2 hikayeden oluşuyor. Önerilere uyarak 2. hikayeyi önce okudum ve bence daha iyi oldu. 2. hikayede annesi kraliçe tarafından nefret edilerek büyütülen Prenses Rhiannon ile kraliçenin baş muhafızı Bercelak'ın hikayesi anlatılıyordu. Rhiannon başlarda Bercelak'tan nefret etse de daha sonra onunla annesine karşı savaştılar. Rhiannon ne baş belasıydı öyle :)

1. hikayede ise Bercelak ve Rhiannon'un en büyük çocukları Yok edici Fearghus ile zalim abisine karşı savaşan savaşçı ruhlu Rhiannon'dan huysuzluk ve baş belalığı konusunda aşağı kalmayan Kanlı Annwyl'in hikayesi anlatılıyordu. Özellikle birinci hikayeyi okurken daha çok eğlendim :) Fearghus yaralı bir şekilde bulup mağarasına getirdiği "insan" Annwyl'i iyileştirir, bir yandan da ona aşık olur. Annwyl ise ejderhaların insana dönüştüğünü bilmediğinden Ejderhası ve hergün kendisine ders veren yakışıklı şovalyesi arasında kalır. Diğer yandan ise abisi Kasap Lorcan vardır. Ejderha kardeşlerin aralarında çekişmelerine ve Annwyl'in Rhiannon'a laf soktuğu kısımlarda çok güldüm:)
Fearghus da ejderha olarak kendini bir insan olan Annwyl'e şu sözlerden de anlaşılacağı üzere layık görmez: "Ve daha önemlisi Annwyl onu hala istiyor muydu? Ya başkasını bulduysa? Bir insanı? Öksürürken yanlışlıkla ateş topu atmayacak birini..." :)
Çok değişik, macera dolu, bir yandan da eğlenceli bir hikayeydi, tavsiye edilir :)

PUANIM: 


7 yorum:

  1. Bende yeni başladım birinci hikayeden nasıl bilebilirdimki... Ama ilk sayfada sarıyor kitap tavsiye ederim :) İkinci kitap hakkında bilgi varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bir yerde duymuştum öneri olarak çünkü 2. hikaye daha önceki zamanlarda geçiyor ve 1. hikayedeki karakterin anne-babası anlatılıyor. Ama kitaptaki şekliyle de okumak çok sorun olmaz. 2. kitap uzun zamandır çeviride, bildiğim kadarıyla daha çıkmadı. Gerçekten güzel kitaptı, keyifli okumalar :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Yurtdışında 7. kitap çıktı, bizde en son 4. çıktı. 5. yoldaymış yayınevine göre. 1-Ejderin Aşkı , 2- Ejderin Arzusu, 3- Ejderin Tutkusu, 4- Ejderin Büyüsü

      Sil
  3. Sırasıyla okumasak anlar mıyız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu şeyi ve seriyi seri yapan şeyleri kaçırırsınız. Kesinlikle sırayla okumanızı tavsiye ederim :)

      Sil