2 Eylül 2012 Pazar

Yeni Aldıklarım ve Karar :)

Yeniden kitap yazmaya karar verdim desem? Başlangıç için de kaynak olarak 2 kitap belirledim.
Biri: Her Yönüyle Roman Yazımı - Joyce & Jim Lavene - Arkadaş Yayınları. Bu kitabı satın aldım.


Diğeri ise: Yazma Sanatı - Stephen King. Sepetime atmıştım ancak araştırma yaparken e-book olarak buldum.



Eskiden en büyük hayalimi sorsalar net 2 tane cevabım vardı: 1- Yazar olmak, 2- Paraşütle Atlamak...

Şimdi bakıyorum 21 yaşındayım (Evet, kimine göre çok büyük bir yaş değil, kimine göreyse Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştayım:)


Bakıyorum da en büyük hayalim dediğim 2 şeyi de yapamamışım. Sanırım şimdi anneme gitsem ve paraşütle atlamak istediğimi söylesem yüreğine iner kadıncağızın...



"Hayallerin gerçekleşmesi en büyük hayal kırıklığıdır." klişesini bir kenara atarsak ikisinden birini gerçekleştirmeden ölürsem valla gözüm açık gider. 0.0



Gençken (yani ilkokulda) hikayeler yazardım. Kompozisyon ödevleri kiminin kabusuyken, benim en sevdiğim ödevlerdi. Herhalde Edebiyat en iyi dersimdi. Açıkçası o zaman güzel bir kitap yazacağım fikrine kesin gözüyle bakardım. Sanki bir gün oturacağım da kelimeler kalemimden (o zamanlar bilgisayarda yazma hayalim yoktu)  dökülecek gibiydi.



Zaman geçtikçe anı defterime birkaç şey karalamaya devam etsem de hikaye yazmayı bıraktığımı ve kalemden kağıttan bu anlamda uzak kaldığımı hissediyorum. Bir kitap yazsam bırakın konusunu türünün ne olacağına bile karar veremiyorum. Fantastik, Aşk, Polisiye, Deneme ya da daha kafa yoracak bir şeyler... Hepsini yazmak istiyorum ve hepsini yazabilirim gibi geliyor, diğer yandan ise beynimin içi sanki bomboş.



Belki bir gün yakışıklı ve çekici bir ilham perisi gelir, elimden tutar belli mi olur? :)



P.S: Bu yazıyı yazmaya başlayınca aklımda bir sürü olay ve kurgu dönmeye başladı. Sanırım paslanmışım, şimdi biraz alıştırma yapma zamanı demek ki :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder