8 Haziran 2014 Pazar

Epik Fantastik Türü Nedir?


Fantastik edebiyatın birçok alt türü vardır. Epik Fantastik (Epik Fantezi) türü fantastik edebiyatın hayali bir ikinci dünyayı anlatan alt türüdür. 
Epik fantezide olaylar gerçek dünyadan ziyade, alternatif ve tamamen kurgusal bir ikincil dünyada geçer. İkincil dünyanın kuralları genelde gerçek dünya kurallarından farklıdır. Bu dünyada din,ırk, gelenekler, fizik kuralları bile bilinen kurallardan farklı olabilir. Coğrafi, dini, kültürel yapısı tamamen farklı ve bazende gerçek dışı olabildiği için genelde harita ve ek kitaplar ile desteklenen hikayelere sahiptirler. Bazı hikayelerde 2. dünya, bizim dünyamıza bazı yollarla bağlı olabilir. 

Temel konu iyiyle kötünün savaşı şeklindedir ve genelde büyük kötü bir düşman vardır. Amaç bu kötü gücün yenilmesidir. Bu nedenle hikaye boyunca karakterler, kötü gücü yenmek için eğitim alır, yolculuk yapar vs. Savaş ise kaçınılmazdır.
Ana karakterler bu kötülükle savaşmak için doğmuşturlar, bu amaç doğrultusunda yetiştirilirler. Kendilerini bu hedefe adarlar. Hikaye başında toy olan karakterler, hikaye devam ettikçe olgunlaşırlar. 



Ve ben bu türü gerçekten çok severim! Kitaplarını da oyunlarını da *_*
Bu türdeki öne çıkan seriler için ise blog ikizim Kitap Tutkusu'nun yazısını beklemeniz gerekmekte :)



2 yorum:

  1. http://gevezekitapkurdu.blogspot.com/2014/06/sonunda-mimlendim.html

    mimlendin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ^_^ İlk fırsatta cevaDekkoacağım :)

      Sil