11 Ocak 2015 Pazar

Medcezir - Emily Snow


Kitap Adı: Medcezir
Yazar: Emily Snow
Orijinal Adı: Tidal
Çeviri: Gülfem Çırak
Yayınevi: Novella Yayınları
 Sayfa Sayısı: 304
Basım: Ocak, 2015


Seni seviyorum.
Ama sen olmadan da yaşayabilirim.
Sadece sensizliği reddediyorum.

Willow Avery, genç yaşta şöhreti ve başına gelen sarsıcı olayları kaldıramamış; ardından uyuşturucu batağına düşmüş bir oyuncudur. Rehabilitasyon merkezinde çıktığında gözden düşmüştür. Karşısına bir film teklifi geldiğinde karşısında iki yol vardır: İş teklifini kabul edip para kazanmak ya da kirli sektörlere kadar düşüp yok olmak. 
Onun hakkında tüm dedikodu sayfalarının ve diğerlerinin merak ettiği tek şey vardır; Willow tekrar aynı batağa ne zaman düşecektir?

Ailesinin bile rehabilitasyon sonrası karşılamaya gelmediği Willow kendini bir anda bir iş görüşmesinde bulur. Daha önce iş yaptığı bir yapımcı kendisini eskilerin meşhur filmi Medcezir'in günümüz versiyonunda oynatmak istiyordur; hem de baş rolde! Bu Willow'un içinde olduğu parasal sıkıntıyı rahatlatması ve sektöre dönmesi için bulunmaz bir fırsattır, zaten ondan önce ailesi tarafından her şeye karar verilmiştir bile. Kabul eder.

Film sörf sahneleri üzerine kurulu olduğu için filmden önce bir süre sörf eğitimi almak zorunda kalan Willow'un karşısına sörf eğitmeni olarak Cooper çıkar. Cooper sarışın, mavi gözlü, yakışıklı, sevecen bir gençtir. 

Ve klasik bir biçimde ikili yakınlaşırlar. İlk başladığınızda benim gibi basit bir gençlik aşkıyla karşılaştığınızı düşünmeniz çok normal. Öyle de başlıyor. Ancak kitapta birçok sır ve ters köşe olunca, tempo hiç düşmüyor ve merak hiç ortadan kalkmıyor. Bazı kısımlar beklenmedik  ve şaşırtıcıydı.

İkilinin yaşları oldukça küçük. Başta bunu biraz yadırgadım. 
Ama yazar boş bir kitap yazmaktansa o genç yaşta üstesinden gelmesi güç birçok soruna kitapta yer vermiş. Yani boş bir gençlik aşkı değil, şişirilmiş kusursuz karakterlerden uzak iki genç ve onların 'gerçek' sorunları üzerine kurmuş kitabı.
Bu nedenle ayakları yere basan, seviyeli bir hikaye çıkmış ortaya. Bu nedenlerle takıldığım birkaç yer dışında severek okudum. Yer yer beni etkiledi.
Özellikle Willow olmak üzere ikilinin ne kadar tıklım tıklım yalnız olduğunu düşünmek acı vericiydi.

Abartılı karakterlerden sonra güzel bir değişiklik oldu benim için. Ayrıca bu türde seri olmayan, bağımsız bir kitap olması da artılarından biriydi.


PUANIM:



Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

2 yorum:

  1. Öncelikle yorumun için teşekkürler,ve sanırım kitapta filmde sörf sahneleri olduğu için puanını sörfle vermeye karar verdin.Çok tatlı ve uygun olmuş. :) 'Gerçek' sorunlar demek...Zooor. :/ Umarım üstesinden gelebilmişlerdir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada puanlama için kullanıyorum böyle ilişkili şeyler :) Teşekkür ederim ^^

      Sil