16 Ağustos 2015 Pazar

Çarşambaya Kadar Eşim Ol - Catherine Bybee (The Weekday Brides #1)



Kitap Adı: Çarşambaya Kadar Eşim Ol 
Yazar: Catherine Bybee
Orijinal Adı: Wife By Wednesday
Çeviri: Gülfem Çırak
Yayınevi: Novella Yayınları
 Sayfa Sayısı: 253
Basım: Temmuz 2015
Seri: The Weekday Brides #1


Seri Sıralaması
#1 Çarşambaya Kadar Eşim Ol / Wife By Wednesday (Blake&Samantha)
#2 Married By Monday (Carter&Eliza)
#3 Fiance By Friday (Gwen&Neil)
#4 Single By Saturday (Karen&Zach)
#5 Taken By Tuesday (Judy&Rick)
#6 Seduced By Sunday (Mac&Valentino)
#7 Treasured By Thursday (Gabriella & Hunter)


Hayatıma daha önce giren kadınlarla sohbet ettim tabii ama sana yaptığım gibi onlara içimi açmadım.

Blake Harrison hem zengin biri hem de bir kraliyet mensubu. Düklük ünvanı olan bir aileden geliyor ve bu ünvan ona geçmek üzere. En önemlisi artık yeni yaşına gireceği çarşamba gününden önce evlenmesi gerekiyor. İki tane sevgilisi var ancak ikisiyle de evlenmeyi düşünmüyor çünkü eşiyle ilişkisinin tamamen bir iş anlaşması olmasını istiyor. Sevgilisi dediğimiz kadınlarla da sadece birlikte olduğunu söyleyebiliriz.
Blake erkek olduğunu zannettiği Sam Elliot'ın çöpçatanlık şirketine başvuruyor. Ve buluştuklarında görüy or ki Sam aslında kızıl saçlı ve yatak odası sesine sahip bir kadın. Blake'i ilk etkileyen de bu ses oluyor. 
Sam yani Samantha, çöpçatanlık şirketi olan bir kadın. Blake'e birbirinden cazip üç seçenek sunuyor. Ancak Blake on milyon dolar karşılığında Samantha'ya evlilik anlaşması teklif ediyor. Samantha aslında listede yok, ancak felçli kız kardeşini yatırdığı pahalı bakım evinin masraflarını ödemekte çok zorlandığı için bu teklifi kabul ediyor. 

Bir araya geldiklerinde hem Blake'in ailesini, hem de mirası uygulayacak birbirinden acar iki avukatı evliliğin gerçek olduğuna dair ikna etmeleri gerekiyor. Tüm bunlar olurken bir yandan da Sam'in evine kameralar yerleştirilmiş olduğunu keşfediyorlar. Peşlerinde biri var. 
Bütün bu karmaşanın içinde ise birbirlerine olan çekime karşı koyamıyorlar. 

Tam bir yaz kitabı. Yormayan, eğlenceli, çerez diye addettiklerimizden. Blake'le Samantha'yı çok sevdim. Diğer kitapların aksine hoşuma giden ve farklı gelen şeylerden biri de bazı şeylerdeki gerçeklik payıydı. Ayrıca anlaşmalı evlilik kitaplarında beklediğimiz bazı şeyler vardır ya onlara birebir uyan bir kitap da değil. Kendine farklı bir yol çizmeye çalışmış. Ben sevdim. ^_^

Temsili de olsa günümüz dük ve düşesleriyle tanışmak da hoştu. Blake'in ailesi çok sevimli :p

Orijinal adı The Weekday Brides olan seri bizdeYedi Gün, Yedi Düğün olarak geçiyor. Serinin ilerleyen kitaplarında başka gelinlerimiz olacak. İlerleyen kitaplardaki birkaç karakterle şimdiden tanıştık bile ;) 

Kapağı da çok beğendim, yazı fontunu, rengini, rengarenk gelin buketini sevdim. Bir diğer hoşluk da kitabı elinize aldığınızda gelinliğin işlemeleri kabartı şeklinde elinize geliyor. Serinin devam kitaplarında da gelinlik temasından vazgeçmemelerini umuyorum. 


PUANIM




Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

2 yorum:

  1. Anlaşmalı evliliklerden doğan aşkların olduğu kitaplara bayılıyorum. <3 Yorumun için çok teşekkürler, dosyama eklendi kıps. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben deeee *_* Anlaşmalı evlilikler, zoraki evlilikler, hepsine :)

      Sil