23 Eylül 2015 Çarşamba

Karanlıkta - Laura Kaye (Hearts in Darkness #1)


Kitap Adı: Karanlıkta
Yazar: Laura Kaye
Çevirmen: Güneş Demirel
Yayınevi: Novella Yayınları
 Sayfa Sayısı:160
Basım: Eylül 2015
Seri: Hearts in Darkness #1

Seri Sıralaması:
#1 Karanlıkta / Hearts in Darkness
#2 Love in the Light


Mackenna James berbat geçen bir günün ardından işten çıkıp kendini asansöre atar. Asansörü onun için dıştan bakıldığında çoğu kişiyi ürkütecek kolunda ejderha dövmesi olan piercingli bir adam tutmaktadır. İkili asansördeyken asansör arızalanır. Ve o karanlık saatler başlar. 

Caden'ın 14 yaşında yaşadığı bir olaydan ötürü klostrofobisi vardır. Bu yüzden asansörde kaldığında paniğe kapılmak üzeredir. Mackenna adamın korkusunu fark eder ve dikkatini başka yöne çeker. Caden'ın amacı da dikkatini dağıtmaktır. 

İkili birbirlerine sorular sormaya başlarlar. Karanlık, daracık asansör onlara ışıl ışıl bir yakınlaşma sunar. Saatler uzadıkça, mesafeler kısalacaktır... 

Tadı damağımda kaldı derler ya, bu kitap da aynen öyle oldu. Tadımlık, minicik, çok güzel bir hikayeydi. Bir günden kısa sürede geçen bir kitapta iki insanın birbirini tanıması ya da yakınlaşması çok zor olsa da yazar bunu başarmış. 


Yazarın anlatımını, karakterlerini çok sevdim. Özellikle Caden'ın Mackenna'yla kibar yaklaşımı, müsaade isteyen tatlı halleri çok hoştu.
Bu kitabın benim için bir de şöyle bir önemi var geçen sene bu kitabı gördüğümde ikizim Kitap Tutkusu'yla olağan ve saatler süren Tango görüşmelerimizden birini yapıyorduk. Bu kitabı görmüş, ikizime anlatmıştım ve ikimiz ayılıp bayılarak keşke çevrilse demiştik. Şimdi ise okuduktan sonra iyi ki çevrilmiş diyoruz. :) Bu arada o konuşma benim en sevdiğim konuşmalarımızdan biriydi. :D 

Kafa dağıtan, insana iyi gelen bir hikaye.
Tam bir atıştırmalık. 


Bu arada ufak bir not, iyi ki orijinal kapak kullanılmamış. Kitabı hiç yansıtmadığını düşünüyorum. Yerli kapağımız kesinlikle çok daha güzel olmuş. 

İkinci kitap ise henüz yayınlanmamış bile. Beklemedeyiz. ^^

Sevgiler :* 

Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder