13 Mart 2014 Perşembe

Sarah’nın İzinde Kurban Psikolojisi // OKK 23. Blog Tur


Yasal Uyarı: Yazım kitap arka kapağından daha fazla spoiler içermeyecektir. Gönül rahatlığıyla tüketiniz.
---
Her şey Sarah'nın en yakın arkadaşı Jennifer'la bir trafik kazası kurbanı olmalarıyla başlar. O güne kadar "normal" bir hayat yaşamış olan kızların hayatlarının ilk değişim sinyalleridir bu olay, çünkü Jennifer'ın ailesini kaybettiği bu kaza kızları başlarına gelecek kötü olaylara karşı hassas bir hale getirir. 

Bu travma sonrası kızlar bir nevi saplantı geliştirir, bu olumsuz olayları engelleyebileceklerini düşünür ve bir ASLA YAPILMAYACAKLAR listesi hazırlarlar. Bu listeyi hazırlayabilmek için onlarca kaynaktan bir insanın başına gelebilecek kötü olayları ve  bu olayların gerçekleşebileceklerine dair yüzdelerini hesaplarlar.

Bu listeye uyum sağlayabilmek için kampüse en yakın yurdu seçmek, yangında kaçabilmek için giriş katta oda tutmak gibi bir çok şey yaparlar.  

Travma Sonrası Stres Bozukluğu, travmalardan sonra çoğu kurbanda görülür. Flashbacklerle olayları tekrar yaşarlar ve normal hayata adapte olmakta zorluk çekerler. 

Kızlarda ise olayı tekrar yaşamaktan çok bir tür kaçınma davranışı geliştirirler. Bu listeyi uygulamak ise obsesyondur artık onlar için. Obsesyonlarda uygulanacak madde ne kadar saçma olursa olsun yapılmalıdır. Aksi taktirde rahatlama sağlanamaz. Kızlar için de listeye uygun davranmak güvende hissedebilmenin tek yoludur... 

Ama unuttukları çok önemli bir şey vardır! 
Hayatta kontrol etmeye çalıştığınız hiçbir şey sadece size bağlı değildir... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder