23 Nisan 2014 Çarşamba

Kitabın İzinde Çocukluk Arkadaşlıkları

 

Bazı arkadaşlıklar, daha arkadaşlık kavramının bile ne olduğunu bilmediğimiz yaşlarda başlar.

Onların arkadaşlıkları da böyle başlamıştı. Anaokulunun ilk günü ileride futbolcu olmak isteyen Billy, sürekli oyuncak kelepçeleri ve silahıyla gezen Sean legolarla oynarken, ellerindeki legoyu alıveren kız herkesin gözdesi, geleceğin yıldızı Gabby idi. O zaten istediğini alırdı. 

Oyuncak mutfağının başında çocuklara istedikleri yemekleri pişiren Izzy'di. Bakıcısının alıp bıraktığı ailesinin pek ortalarda görünmediği çocuk ise Andy idi. 
O gün dostluklarının başladığı gündü.

3. sınıfa geçtiklerinde bu 5 çocuğun dostlukları devam etmekle birlikte kendi içinde de çeşitlenmiş, paylaşımlar şekillenmişti.

Örnek vermek gerekirse;
Izzy ve Gabby bir araya geldiklerinde birbirlerinin kıyafetlerini dener ya da Izzy'nin çalışma masasının üsne ceza alma pahasına SONSUZA KADAR G+I yazarlardı. Ancak Izzy'nin annesi babası yüzünden sürekli tek kalması ve bu yalnızlığı hakkında dertleşmesi gerektiğinde gittği kişi kendi gibi tek çocuk olan Andy'di.

Kendilerine "Büyük Beşli"diyorlardı...


Dostlukları o çocuksu saflığa ve içtenliğe sahipti.
Olması gerektiği gibi.

Bunun yanında çocukluk arkadaşlıklarını bu kadar sağlam ve unutulmaz yapan aynı sorunlarla boğuştukları dönemleri birlikte, karşılıklı destekle atlatmaları, hesapsız kitapsız olmalarıydı.

Birlikte büyümek, yozlaşmadan önce insanları birbirine sağlamca bağlayan en önemli unsurdu.






2 yorum: