17 Nisan 2014 Perşembe

Mehmet Murat Somer ve Nar Kitap Üzerine


Her şey 7 kitaplık harika bir seri keşfetmemizle başladı. Hop Çiki Yaya adındaki serinin türü: Polisiye... Ancak onu bu kadar orijinal yapan şey; aykırı, beklenmedik, zekice ve çokça eğlenceli olmasında yatıyor. 
Yani aynı yazarı gibi... Kendisiyle tanışmadığım için bende uyandırdığı hissiyat bu desem daha doğru olacak gibi... 



Peki Mehmet Murat Somer Kim?
Yazar olmasının dışına çıkarsak 1959 doğumlu olan yazarımız ODTÜ Mühendislik bölümü mezunu. Üstelik kariyerini "bankacı" olarak sürdürmüş uzun süre. Ön yargılı bakış açımızla baktığımızda yazım hayatından uzak bir kariyer gibi görünse de, kendisi bu alandan pek de uzak kalamamış. 1994 yılı itibariyle kurumlara yönetim ve bireysel gelişim eğitimleri vermeye başlamış. Yönetim danışmanlığı yapmış. (İşler gittikçe ilginçleşiyor. ^^)
Ardından sinema filmleri ve TV dizileri için senaryolar yazmış. Kaleminin kıvraklığını göstermiştir diye düşünüyorum. Şaşırtıcı bir bilgi daha; gazete ve dergilerde klasik müzik eleştirileri yayımlamış! Hop Çiki Yaya serisinin yetenekli dedektifinin etkileyici müzik zevkini düşününce, taşlar yerine daha çok oturuyor :) 


Yazarın ilginç bir kariyeri olmakla birlikte, çok değişik işleri yapabilmesi taktire şayan. 
Emeği ve yeteneği karşılıksız kalmamış; kitapları bir çok dile çevrilmiş, dünyanın bambaşka yerlerinde okuyucularla buluşmuş... 




Yurtdışı kapakları cidden hoş ^_^

 Peki kendisiyle tanışmamıza vesile olan yayınevi Nar Kitap Kimdir?
Nar Kitap kısa süre öncesine göre maalesef ki duymadığım bir yayıncıydı. Bunun bana göre nedeni sadece Twitter üzerinden faaliyet göstermeleri. 


Hop Çiki Yaya serisinin kapaklarıyla aşk yaşadık grupçak, edisyon çok güzel. Hop Çiki Yaya serisi dışında ilgi çeken bir başka serisi ise fanlar için yaptıkları el kitapları. İnceleme fırsatı  bulduğum bu el kitapları ustaca hazırlanmış ve içinde bir fanın ihtiyacı olan her türlü ayrıntı mevcut.  Justin Bieber, Amy Winehouse, Rihanna ve Lady Gaga hayranları için güzel haber tabi :) 

Merkezi Şişli'de olan yayınevinin web sitesine BURADAN ulaşabilirsiniz. Güncel haberler için ise maalesef twitter adreslerini takip etmeniz gerekmekte. Yayınevini eleştirebileceğim tek şey, sadece twitter üzerinden işlemeleri. Facebook sayfaları da olmasını can-ı gönülden isterdim; çünkü ben de dahil olmak üzere bir çok okur yayınevlerinin güncel haberlerini Facebook üzerinden takip ediyor. Siz ne dersiniz?
Nar Kitap'ı twitter'dan takip etmek için TIKLAYIN!!!
Devam eden yarışmalarımız/çekilişlerimiz için ise: Tıktık!
Sadece twitter üzerinden olan çekiliş  için: TIK!


2 yorum:

  1. Heycan verici. Yurt dışı kapaklarını beğendim ama fikrimi söylemek gerekirse Türkiye kapakları daha renkli ve enerjik :) selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum, Türkiye kapakları çok hoş, kitaplar elimize geçtiğinde uzun süre aşk yaşadık ^^

      Sil