24 Mayıs 2014 Cumartesi

Kate Morton’ın Ülkemizde Yayınlanan Kitapları


Kate Morton ülkemizde yeni bir yazar değil, Sır Muhafızı yazarın ülkemizde yayınlanan 4. kitabı. 
Yazarın kitaplarının ana teması geçmişte şahit olunanlar/yaşananlar sonucu oluşan bir sırrın günümüzden o günlere uzanarak çözülmesi. O nedenle geçmiş, günümüz iç içe. Bu temayla yazan başka yazarlar bulunsa da yazım ve tarz konusunda hiçbir alaka yok.
Kate Morton bu konuda kalemini oturtmuş... 
Kitaplarını tanıyalım o zaman...


Riverton Malikanesi 

Goodreads Puanı: 3.91/5       
Vikitap Puanı: 7.7/10   
471 sayfa

2007'nin en çok okunan romanlarından biri. İngiltere listelerinde aylarca ilk 5'te kaldı. Riverton Malikânesi, iki savaş arasında İngiltere'de geçen, muhteşem bir ilk roman. Aristokrat bir ailenin, bir evin, gizem dolu bir ölümün ve sonsuza kadar kaybedilen bir yaşam stilinin hikâyesi ve bu hikâye her şeye tanık olup on yıllar boyunca bu sırrı içinde taşıyan bir kadının ağzından anlatılıyor.Grace Bradley, Riverton Malikânesi'ne daha küçük bir kızken, Birinci Dünya Savaşı çıkmamışken, hizmetli olarak girmişti. Yıllar boyunca Hartford ailesine bağlı kaldı, özellikle de ailenin iki kızı Hannah ve Emmeline'e. 1924 yazında evde verilen şatafatlı bir partide genç bir şair kendini vurdu. Olayın tek tanığı Emmeline ve Hannah'ydı ve sadece ikisi –ve tabii Grace- gerçeği biliyordu. Sene 1999, Grace 98 yaşına gelmiş ve huzur evinde son günlerini yaşıyor.O yaz yaşanan olaylar hakkında film çeken bir film yapımcısı ziyaretine geliyor. Grace'i Riverton Malikânesi'ne götürüp anılarını canlandırıyor.Geri dönüşlerle anlatılan bu hikâye, Grace'in öyküsü. Edward dönemi aristokrat bolluğunun son günlerinde, savaş bu rahatlığı paramparça etmeden hemen önce geçen ilk gençlik yıllarının, canlı yirmili yılların ve sonsuza kadar kaybolan bir yaşam tarzının öyküsü. Roman sırlarla dolu -kimileri açığa çıkıyor, kimileri sonsuza dek saklı kalıyor. Aynı zamanda hatıralara yapılan bir yolculuk, savaşın verdiği yıkım ve tarihte baş döndürücü bir döneme açılan çok özel bir pencere Riverton Malikânesi. Avustralya'da ilk yayınlandığında da çok beğenilen bu roman, 2007'de İngiltere'yi salladı ve satış rekorları kırdı. Riverton Malikânesi capcanlı, elinizden düşüremeyeceğiniz bir gerilim ve tutku romanı. Riverton karakterlerini asla unutamayacaksınız.




Saklı Bahçe 

Goodreads Puanı: 4.10/5

Vikitap Puanı: 8.6/10

698 sayfa


Kayıp bir çocuk... I. Dünya Savaşı öncesinde, Avustralya'ya giden bir gemide küçük bir kız bulundu. Authoress, dediği bir kadından bahsediyordu. Küçük kıza bakacağına söz veren bu kadınsa iz bırakmadan kaybolmuştu. Korkunç bir sır... Nell OConnor, 21. doğum gününde tüm hayatını değiştirecek bir şey öğrendi. Yıllar sonra araştırmaya karar vereceği bu sır, onu rüzgarlı Kelt sahillerine ve bir zamanlar soylu Mountrachet Ailesine ait olan Blackhurst Malikanesi'ne götürecekti. Gizemli bir miras... Nell'in ölümünden sonra torunu Cassandra beklemediği bir mirasla karşılaştı. Ancak aile yadigarı Uçurum Kulübesi ve Saklı Bahçe halk arasında iyi anılmamaktaydı. Çünkü kulübenin ve bahçenin duvarları Mountrachet Ailesinin ve bu ailenin yetiştirdiği, karanlık Viktoryen masallar yazarı Eliza Makepeace'in gizemiyle örülmüştü. Cassandra'nın yapması gereken, ailesinin gerçek öyküsünü ortaya çıkarmak ve yüzyıl önce o küçük kızın kayboluşunun sırrını çözmekti.



Uzak Saatler 

Goodreads Puanı: 3.84/5

Vikitap Puanı: 6.9/10

672 sayfa  


Uzak saatlerdeki sırlar gün yüzüne çıkmayı bekliyordu!
Edie Burchill, annesiyle hiçbir zaman çok yakın değildi. Bir gün, uzun zaman önce kaybolan, zarfında Milderhurst Kalesi'nden gönderildiği yazan bir mektup alınca, annesinden şüphelenmeye başladı. Kızından bile uzak duruşu eski bir sırrı gizliyordu belki, kim bilir?
Edie'nin annesi on üç yaşındayken Blythe ailesiyle birlikte yaşamaya, Milderhurst Kalesi'ne götürülmüştü. Buna karar veren ise gizemli bir kadın, Juniper Blythe'ti. Juniper, ikiz ablaları ve yazar babası Raymond'la birlikte yaşıyordu. Milderhurst Kalesi'ne gelir gelmez Edie'nin annesinin hayatında yeni bir sayfa açılmıştı.
Elli yıl sonra, annesinin sakladığı sırların peşinden koşan Edie de, Milderhurst Kalesi'nin ve tuhaf Blythe kardeşlerin çekimine kapılacaktı. 
Edie, yıkık dökük kalenin içinde annesinin geçmişini araştırmaya başladığında Milderhurst Kalesi'nin taşları arasına gizlenmiş başka sırlar da ortaya çıkacaktı... 
Ne. Ne zaman. Nerede. Nasıl. Niçin. Kim?
Her şey bir mektupla başladı. Uzun zaman önce kaybolan, yarım yüzyıldır bir evin karanlık tavan arasındaki posta kutusunda sahibini bekleyen bir mektupla...




Sır Muhafızı  

 Goodreads Puanı: 4.11/5

600 Sayfa 


Yaşadığınız Hayatın Zaten Yaşayacağınız Hayat Olduğuna Emin misiniz?

1961: Laurel sıcak bir yaz gününde, çocukken oynadığı ağaç eve saklanmış, Billy adında bir gencin, Londra’ya taşınmanın ve parlak bir geleceğin hayalini kuruyordu. Fakat bu huzurlu gün sona ermeden, Laurel, hayatını değiştirecek bir cinayete tanık olacaktı.
2011: Laurel artık çok sevilen bir oyuncuydu ama geçmişin gölgesinden bir türlü kurtulamıyordu. Tanık olduğu günahları aklından çıkaramadığı için aile evine dönerek geçmişin gizli parçalarını bir araya getirmeye karar verdi.
Bambaşka dünyalardan üç yabancının, Dorothy, Vivien ve Jimmy’nin yolu, savaş dönemi Londra’sında şans eseri kesişecekti.
Ve hiçbirinin hayatı eskisi gibi olmayacaktı.


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder