10 Mayıs 2014 Cumartesi

Yaralı - H. M. Ward (Damaged #1)


Kitap Adı: Yaralı
Yazar: H. M. Ward
Çeviri: Murat Can Buluz
Yayınevi: Aspendos Yayınevi
 Sayfa Sayısı: 238
Basım: Nisan 2014
Seri: Damaged #1

Serinin Diğer Kitapları : 
#1 Yaralı // Damaged 
 #2 Damaged 2
2 kitaplık serinin kapakları çok güzel, Aspendos da orijinal kapak kullanarak güzel bir seçim yapmış. Ama 2. kitabın adı cidden çok yaratıcı Yaralı 2 haha :)



"Kendi duygularını fark edemeyecek kadar mı çok dağılmış bir haldesin?"

Sidney, yakın arkadaşı Millie ona eşli randevular ayarlamasa erkeklerle pek çıkmıyordu. Ve Millie ona yine bir randevu ayarlamıştı. Kim bilir bu seferki ne tür bir ahtapot kolluydu. O da nesi? Bu adam gerçek mi? İlk kez düzgün birini bulmuştu galiba Millie. Sidney adamın masasına oturdu, ve ikili hızlıca flörtöz bir sohbete daldılar. Ta ki Millie gelene kadar. Opps! Sidney yanlış masaya oturmuştu, bu adam Millie'nin bulduğu adam değildi... Millie'nin bulduğu adam şaşırtıcı olmayacak biçimde yine ahtapot familyasındandı, ve kollarını kullanmaya başlayıp Sidney'nin kaçtığı geçmiş anılarını canlandırdığında Sidney kendini dışarı zor atmıştı. Dışarıda o gizemli adamla karşılaştı yine, her şey hızlı gitti ve Sidney kendini Peter'ın evinde onunla sarmaş dolaş buldu. Ancak Peter tarafından neden kovulduğunu anlayamadı. 
Ertesi gün okula gittiğinde Peter onun yeni hocasıydı ve o da onun hem öğrensici hem de asistanıydı...
Başlangıç olarak feci derecede İlk Defa'ya benziyor.
İlk Defa yorumum için TIK!

Ancak başlangıç ve temel konu olarak benzese de işleyiş olarak hiç benzemiyorlar. İlk Defa ne kadar eğlenceli, komik ve kafa yormayacak şekilde işlenmişse, Yaralı adından da anlaşılacağı gibi daha duygusal ve bunalımlı işlenmiş.  Beklediğim gibi değildi. 

Sidney'nin geçmişte yaşadıkları çok güzel anlatılmış. Kapakta yaralı olan hep Peter'mış izlenimi verilse de asıl yaralı olanın Sidney olduğunu anlıyorsunuz. Ve öyle travma gibi sunulmuş basit bir olay değil, ciddi bir yara. 

Kitap biraz ağır ilerliyor okurken çünkü kasvetli bir havası var. Peter'ın birkaç esprisi de olmasa bulutların arkasındaki güneşi hiç göremeyeceğiz gibi.

Ayrıca ben bir sonraki kitapta başka bir çift ele alınacak diye düşünmüştüm ama 2. Kitapta da Sidney ve Peter çiftiyle devam edeceğiz. 1. Kitabın bitiş şekli 2. Yi merak ettiriyor. 

Güzel bir konu ancak işleyiş olarak beni çok yakalayamadı.

Not: Kitapta bir ikili var, isimleri Sam ve Dean. Çok güldüm buna. Yazar Spn fanı mı dersiniz? Peter da Fringe desek tamam tamam Sidney ve Çığlık benzerliğine girerek abartmayacağım -_- 

Puanım: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder