3 Ekim 2014 Cuma

Öksüzler Treni - Christina Baker Kline


Kitap Adı: Öksüzler Treni
Yazar Adı: Christina Baker Kline
Orijinal Adı: Orphan Train
Çeviri: Duygu Parsadan
Yayınevi: Arkadya Yayınları
Sayfa Sayısı: 356
Basım: 2014

"Bazen içinizdeki çocuk geçmişinizde hapsolur ve siz o çocuğu kurtarmak için tüm umutlara sımsıkı sarılırsınız…"


Molly koruyucu ailenin yanında kalan kimsesiz ve asi bir kızdır. Kütüphaneden kitap çaldığı için yapması gerek kamu hizmeti görevi için arkadaşı ona bir yer bulmuştur bile. 91 yaşındaki Vivian'ın çatı katını düzenleyecek, gereksiz şeyleri elden geçirecektir. Zaten bir düzel manyağı olan Molly için bu iş biçilmiş kaftandır. Eğer bu görevi yapmazsa ıslah evine gidecektir.
Molly, Vivian'la tanıştığında  onun da kendisi gibi kimsesiz biri olduğunu öğrenir. İkili yakınlaştıkça daha bir çok ortak yön ortaya çıkacaktır ve ikili geçmişlerini tekrar gözden geçirecektir. 

Vivian'ın hikayesi 1929'da başlar. İrlanda'dan ailesinin iş umuduyla Amerika'ya göçen Vivian, ailesi bir yangında ölünce Öksüzler Treni'ne bindirir ve kaderine karşı bir yolcuğa başlar. Trenin durakladığı yerlerde yüzlerce öksüz sahiplenmeyi bekleyecektir. 

---------

Gerçek bir olaya dayanan kurgu bir romanla karşı karşıyayız. Gerçekten bir Öksüzler Treni varmış ve hikayesi gerçekten hüzün yüklü. Gerçek bir olaya dayanması beni başta ilk etkileyen şeydi. Yazarın kalemine de bayıldım. Sıkmayan, yormayan güzel bir anlatımı var. Merak unsurunu hep korumuş, adım adım öğreniyoruz her şeyi... 
Yazım tarzını Sarah Jio'ya çok benzettim ilk başladığımda, bu nedenle Sarah Jio severlerin beğeneceğini düşünüyorum. Ama yazar roman tarzı olarak benzese de (hem günümüzde, hem geçmişte geçen bir aile-dram olması hasebiyle) kendi yolunu çizmiş bana göre. 

Türü seviyorsanız beğeneceğinizi düşünüyorum. Ben türü pek okumayan biri olarak gerçekten etkilendim... 

PUANIM: 

Bu yazıyı "benherneysemo.blogspot.com" dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!!

3 yorum:

  1. Kitap çıkar çıkmaz konusunu görünce hemen aldım ve acaba hata mi yaptım diyordum. Yorumu okuyunca içim rahatladı. Çok güzel yorum yapmışsınız elinize sağlık 😊 😊 :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir konusu var. Listeme ekliyorum. Umarım kısa zaman da alırım. Yorumladığınız ve kitapla tanıştırdığınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Bu kitabın özetinin tamamına ulaşabilir miyim? Kısa süreli bir ödevim için yetiştirmem gerekiyor. Yardım ederseniz çok sevinirim lütfen :)

    YanıtlaSil